Martynas Staškus (Lietuva, dirigentas)

staskus

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas, Lietuvos Nacionalinės M.K.Čiurlionio meno mkyklos simfoninio orkestro meno vadovas, tarptautinių konkursų laureatas.

Per dešimtį kūrybinės veiklos Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre metų M.Staškus parengė ir diriguoja daugiau kaip 30 operų ir baletų. 1993 m. M.Staškus įkūrė kamerinį chorą Salutaris“. Su kameriniu choru Salutaris“ M.Staškus dalyvavo ir pelnė laimėjimus tarptautiniuose chorų konkursuose.

M.Staškus koncertavo su tokiais Lietuvos ir pasaulinio garso atlikėjais, kaip V.Urmana, I.Milkevičiūtė, S.Stonytė, V.Noreika, E.Špokaitė, I. Mukhamedov, Y.Yebra, B. Maisuradze, E. Rubin, K. Broya, A.Paley, G. Kremer. Dirigentas dirigavo daugeliui Lietuvos ir užsienio kameriniams ir simfoniniams orkestrams.

M.Staškus dalyvavo tarptautiniuose muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje. Kartu su Lietuvos Operos ir baleto teatro, kitais orkestrais bei choru M.Staškus gastroliavo Olandijoje, Vokietijoje, Italijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Taivanyje, Šveicarijoje, Turkijoje, Švedijoje, ir. kt.