Raminta Vaicekauskaitė (sopranas)

raminta_vaicekauskaite

R. Vaicekauskaitė 1997–2005 m. studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, įgijo meno licenciato laipsnį, 1999–2000 m. studijavo Graco muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete, dalyvavo dainavimo meistriškumo kursuose „Internationale Opernwerkstatt Laubach“ (Laubach, Vokietija) ir „Sommerakademie Prag–Wien–Budapest“ (Baden, Austrija), jos vokalo pedagogais buvo Regina Maciūtė, Josef Loibl, Rothraud Hansmann, Verena Keller.

R.Vaicekauskaitė yra daugelio Lietuvos ir tarptautinių dainavimo konkursų dalyvė, diplomantė ir prizinių vietų laimėtoja, kamerinės ir baroko muzikos festivalių dalyvė.

Ji bendradarbiavo su Duisburgo filharmonijos orkestru, LNOBT orkestru, Latvijos nacionalinės operos orkestru, Lietuvos kameriniu orkestru, kameriniu ansambliu „Musica Humana“ ir kt. R.Vaicekauskaitės repertuare kūriniai sopranui nuo baroko iki 20 a. muzikos, soprano partijos operose. Nuo 2007 m. R.Vaicekauskaitė yra Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2007 m. dainininkė pelnė „Fortūnos“ prizą, 2007 ir 2009 m. tapo „Auksinio scenos kryžiaus“ laureate operetės nominacijoje.

2010/2011 m .dainininkė paruošė Margaritos („Faustas“) ir Violetos („Traviata“) partijas Kauno valstybinio muzikinio teatro repertuaro spektakliuose, pelnė aukštą publikos ir muzikos profesionalų pripažinimą. 2012 m. R. Vaicekauskaitė apdovanota „Fortūnos“ prizu už Liučijos vaidmenį G.Donizetti operoje „Liučija di Lamermur“.