OPUS VOCALIS

5

Vokalinis vyrų kvartetas OPUS VOCALIS

A capella dainavimo žanrą propaguojantis, bet nevengiantis ir kitokio pobūdžio muzikavimo bei įvairių iššūkių kvartetas susibūrė 2007 m. dainininko Giedriaus Prunskaus iniciatyva. Visi kvarteto nariai – profesionalūs solistai, įgiję išsilavinimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei tobulinę savo įgūdžius įvairiose stažuotėse ar meistriškumo pamokose. Šiuo metu kolektyve dainuoja Mindaugas Zimkus (tenoras), Žanas Voronovas (tenoras), Giedrius Prunskus (baritonas) ir Antanas Kulakauskas (bosas).

Per sąlyginai trumpą gyvavimo laikotarpį kolektyvas jau parengė keletą programų. Pirmieji jo pasirodymai – kalėdinių giesmių koncertai „Kalėdojant per pasaulį“ publikos buvo sutikti itin šiltai. 2009 m. pavasarį kvartetas klausytojams pateikė velykinių giesmių programą „Aleliuja“. Jų meistriškumą aukštai vertina ir profesionalūs muzikai, jie pelnė ir muzikos kritikų pripažinimą. Artimiausiuose ansamblio planuose numatyta parengti sakralinės muzikos programą, aprėpiančią dvasingą įvairių laikmečių bei stilistinių krypčių muziką.

Kvarteto nariai M.Zimkus, G.Prunskus, Ž. Voronovas yra Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai, A.Kulakauskas – Kauno valstybinio choro dainininkas.